Dobbelt norsk!

Det ble en fantastisk norsk dag under 10-Ball konkurransen i EM for veteraner i Leende (NED) i går. «Ja vi elsker» ble avspilt i begge premieseremoniene – både for Seniors og Ladies.

Vegar Kristiansen (Stoppball Nidaros BK) tok gullet etter å ha slått den rutinerte tyskeren Reiner Wirsbitzki.  Wirsbitzki hadde allerede en bronsemedalje fra årets 14.1 konkurranse og er nå oppe i totalt 11 medaljer i EM for veteraner – hvorav 4 gullmedaljer.  I finalen holdt utøverne følge frem til 5-5 hvor Vegar rykket og tok de siste 3, og sikret dermed gullet. Vegar tok dermed sin 16. medalje i EM for veteraner.

Ine Helvik deltar i år for første gang i EM Ladies, og for en start hun fikk!  Etter en litt famlende åpning med tap mot svenske Ann-Sofie Löfgren i første kamp, tok Ines spill seg opp, og i kvartfinale, semifinale og finale vant hun med klar margin. I finalen mot Nathalie Rohmer fra Frankrike tok Ine en rask 4-1 ledelse og sikret gullet med seier 6-2.

Når Christian Johannessen (Oslo BK) i tillegg tok en super bronsemedalje, var 10-ball konkurransen tilnærmet fullkommen sett med norske øyne.

Norges Biljardforbund gratulerer de norske medaljevinnerne og vi ser frem til fortsettelsen av mesterskapet i Nederland.

Ines vei til gullmedalje:

Runde Match
1 Walk-Over 0 vs 0 Helvik, Ine
W1 Lofgren, Ann-Sofie 5 vs 2 Helvik, Ine
L1 Walk-Over 0 vs 0 Helvik, Ine
L2 Panula, Tuuliina 3 vs 5 Helvik, Ine
LQ Helvik, Ine 5 vs 1 Zalmanova, Ilona
QF Moscetti, Cristina 2 vs 6 Helvik, Ine
SF Thamsen, Wienke 1 vs 6 Helvik, Ine
F Rohmer, Nathalie 2 vs 6 Helvik, Ine

Vegars vei til gullmedalje:

Runde Match
W1 Kristiansen, Vegar 7 vs 3 Bratteberg, Bjorn
WQ Kristiansen, Vegar 7 vs 2 Rantanen, Antti
SE-32 Kristiansen, Vegar 7 vs 5 Boni, GianLuca
SE-16 Kristiansen, Vegar 7 vs 1 Schwedes, Dirk
QF Kristiansen, Vegar 8 vs 7 Correia, Henrique
SF Kristiansen, Vegar 8 vs 6 Ayas, Murat
F Kristiansen, Vegar 8 vs 5 Wirsbitzki, Reiner

You may also like...