Økonomi som barriere

Se Idrettsforbundets samleside om «Økonomi som barriere» HER.

ALLEMED er et gratis verktøy som er utviklet for å skape diskusjon og finne gode løsninger på hva dere kan gjøre for å få med ALLE barn og unge på idrettsaktivitet.

Verktøyet gir deg en enkel måte å ta opp og arbeide med et tema som for mange kan være vanskelig å snakke om. Målet med ALLEMED er å sikre at alle barn og unge som ønsker det får mulighet til å delta i fritidsaktiviteter uavhengig av foresattes økonomi.

Hvordan bruker du ALLEMED verktøyet?
ALLEMED kan for eksempel brukes på et foreldremøte, et styremøte eller under et seminar. Du kan arbeide med ALLEMED på tre forskjellige måter:

  • Teamdugnad (2-20 personer)
  • Stordugnad (20-200 personer)
  • Kort informasjon

Hvilken dugnad du velger avhenger av antall mennesker som skal delta. Dugnadene er enkle å forstå og kan gjennomføres av hvem som helst uten mye forkunnskap om temaet. En person må lede dugnaden og denne personen følger kun kjøreplanen under gjennomføringen. Kjøreplanen forteller skritt for skritt hvordan dugnaden skal gjennomføres.

Du finner kjøreplanene og mer informasjon om ALLEMED verktøyet her. Her kan du både laste ned eller bestille og få tilsendt verktøyet gratis.

ALLEMED verktøy – presentasjoner og videoer:
ALLEMED verktøyet har også utarbeide 8 ulike filmer. Filmene kan du benytte som du ønsker. Det er gitt informasjon i kjøreplanen til den enkelte dugnad om hvor filmen passer inn.