Nordisk Mesterskap

Da var årets utgave av Nordisk Mesterskap i Pool ferdig. Disiplinen var igjen 10-Ball og mesterskapet ble avviklet i klassene Gutter U19 med 16 deltakere, Kvinner med 23 deltakere og Menn med 48 deltakere.

Som vanlig i slike mesterskap var det mye dramatikk i alle klasser og det var mange severdige kamper å få med seg for de som hadde møtt opp på Oslo Biljardsenter denne helgen. Med unntak av et strømbrudd i hele området samt en noe sen døråpning på lørdag morgen gikk avviklingen av mesterskapet helt etter planen. En stor takk til Oslo Biljardklubb og turneringsleder Egil Arne Sørensen for god innsats som lokal arrangør på vegne av Nordic Billiard Council.

I klassen Gutter U19 deltok Norge med 6 utøvere. Som i fjor ble finner og svensker for sterke for våre gutter og – som i fjor – ble beste norske plassering en 5. plass. Denne gang ved Ole Kristian Rudshavn, som i taperkvalifiseringen tapte 4-7 for mesterskapets vinner Arseny Sevasyanov fra Finland.

Se alle resultater fra Gutter U19 HER.

I Kvinneklassen stilte 7 utøvere på startsstreken, og som i fjor ble det et oppgjør mellom Sverige og Norge om topplasseringene. I 2018 var det en helsvensk finale, men i år spilte Ine Helvik seg til finalen etter en sterk semifinale hvor hun vinner 6-2 over Louise Furberg. I finalen ble Monika Margeta for sterk, men vi gratulerer Ine med en super sølvmedalje i et felt med mange gode spillere. Et bra steg opp for Ine fra fjorårets 9. plass. Nina Torvund ble nest best fra Norge med en 5. plass etter å ha tapt for nettopp Ine Helvik i kvartfinalen.

Se alle resultater fra Kvinneklassen HER.

Det største starfeltet fant vi i klassen for Menn med 48 deltakere hvorav 12 var fra hjemmenasjonen. På forhånd var det vel ventet at det skulle være finsk dominans også i år i denne klassen. Det var nok flere som derfor ble overrasket når Norge hadde 4 utøvere i kvartfinalene og 3 av disse gikk til semifinale. De øvrige utøverne i kvartfinalene kom fra favorittnasjonen Finland. Med seier til Vegar Kristiansen over Matias Sætre i den ene semifinalen og seier til Didrik Vatne over Casper Matikainen i den andre, var det duket for helnorsk finale. Det betød samtidig at det ville bli en norsk vinner av klassen for menn i Nordisk Mesterskap for første gang i historien.  I finalen fikk Didrik et lite grep om kampen i starten, men Vegar jobbet seg inn igjen og avsluttet sterkt til en 8-4 seier. Han kunne dermed stolt ikle seg tittelen Nordisk Mester.

Se alle resultater fra klassen for Menn HER.

Norges Biljardforbund gratulerer alle norske utøvere med god innsats gjennom helgen og spesielt til alle medaljevinnere med Vegar i spissen.