AKTUELLE SAKER SPORT – POOL

Nyansatt

Rudi Wolff (Hyllestad IL, BG) er ansatt i en 20% stilling med ansvar for yngresatsingen/Team Norway i Biljardforbundet.

Rudi er 40 år og bor med samboer i Leirvik i Hyllestad. Han jobber som barne- og ungdomsarbeider ved Hyllestad Skole. Han startet sin biljardkarriere i 95/96. Han har blitt norgesmester i 9-Ball i juniorklassen og deltatt i junior EM flere ganger. Han har vunnet 1.divisjon en rekke ganger og oppnådd en 5 plass i NM åpen klasse. Han har også spilt snooker og spilt seg til en bronsemedalje i NM 6 Rød.

Rudi er opptatt av å se ungdom utvikle seg både i hverdagen og på biljardsalongen. Han har jobbet mye med juniorer de siste årene i egen biljardklubb, særlig før Covid kom. Han er opptatt av å ha et godt forhold til ungdommen, og vil være en trygg voksen rundt dem. Det er også ønskelig fra Rudis side å ha en god dialog med klubber, spillere og foresatte. I den sammenhengen ønsker Rudi at alle klubber med juniorer kan opprette en ungdomsansvarlig i sin klubb slik att dialog mellom klubb og forbund bli så enkelt som mulig.

Vi er glad for å ha fått Rudi inn i denne stillingene som han startet i fra 1. januar.

EM – Kvinner, Menn og Rullestolbrukere

Vi har akkurat mottatt beskjed fra European Pocket Billiard Federation (EPBF) at det ikke blir avholdt EM for de nevnte klassene til normal tid. Planen var at mesterskapet skulle spilles i Østerrike i perioden 15.-24. april, men EPBF og det Østerrikske biljardforbundet klarte ikke å finne et egnet spillested i denne perioden.

EM er derfor utsatt, og EPBF melder at de vil forsøke å finne en ny lokasjon for mesterskapet i perioden september/oktober.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette så snart vi mottar oppdatering fra EPBF.

Eurotour 2024

Det vises til sak publisert om dette 23. november 2023 (se innlegget HER).

Som kjent gjennom tidligere informasjon eksisterer det en konflikt mellom vår internasjonale moderorganisasjon World Pool-Billiard Association (WPA) og Matchroom. Matchroom har nå gitt en rekke spillere i verden tilbud om å signere en avtale om å delta på World Nineball Tour (WNT) i 2024. Vi har tidligere formidlet at en slik avtale vil forhindre muligheten for å representere Norge i turneringer innenfor vår struktur – altså flere VM, EM og Eurotour. Det vil avholdes en ekstraordinær generalforsamling i EPBF søndag 28. januar for å diskutere og avklare eventuelt ytterligere sanksjoner for utøvere som velger å delta i turneringer arrangert av Matchroom eller andre organisasjoner utenfor vår godkjente biljardstruktur.

Vi kan informere om at Emil André Gangfløt (Fredrikstad BK) har valgt å signere en avtale med Matchroom/WNT og vil delta på World Nineball Tour og eventuelt andre turneringer i regi av Matchroom i 2024. Selv om Emil velger en struktur utenfor vår egen, vil vi ønske han lykke til i sin videre jakt på å nå egne mål, og vi håper han har valgt rett i forhold til egne ambisjoner. Vi kommer til å følge med på deg, Emil 🙂

Det betyr at vårt eurotourlag for 2024 vil bestå av Nina Torvund, Ine Helvik, Mikael Øgaard og Mats Schjetne.

Uttakskriteriene som gjelder for uttak til EM og Eurotour er fremdeles de samme som tidligere (i tilfeldig rekkefølge):

  • Sportslige resultater nasjonalt og internasjonalt
  • Norgesrating
  • Vilje til satsning og seriøsitet
  • Alder
  • Personlig egnethet
  • Andre skjønnsmessige vurderinger

You may also like...