11.1.1.3 - Snooker

<< Klikk for å vise innholdsfortegnelse >>

Navigasjon:  Turneringsbestemmelser > 11 - Særskilte regler > 11.1 - Nominering til EM, VM og andre internasjonale turneringer > 11.1.1 - Regler for nominering >

11.1.1.3 - Snooker

 

 

 

 

Logo_NBTURNERINGSBESTEMMELSER OG REGLER

 

1.Individuelt EM i Snooker arrangeres på dette tidspunktet i en disiplin (15 Rød) og i fire kategorier (kvinner, menn, U21 og veteraner).

 

2.Individuelt EM i Snooker er åpent for minimum to utøvere per medlemsland, og arrangørland får 4-8 plasser.

 

a.Regjerende europamester er automatisk kvalifisert hvis han/hun er nominert av sitt nasjonale forbund.

b.Hvis det er påmeldte utøvere som ikke deltaker står det arrangørland fritt til å erstatte disse med egne utøvere.

c.Etter innledende runde med puljespill kvalifiserer seg de 2-4 beste for finalespill som gjennomføres i form av enkelcup med maksimalt 32 utøvere.

 

3.Individuelt amatør-VM i Snooker arrangeres på dette tidspunktet i tre ulike disipliner (English Billiards, 15 Rød og 6 Rød) og i fire kategorier (kvinner, menn, U21 og veteraner). Alle kategoriene spiller ikke alle disiplinene.

 

4.Individuelt amatør-VM i Snooker (menn) er åpent for to deltakere per medlemsland. Arrangørland har lov til å delta med én utøver per pulje, men maksimalt åtte utøvere.

 

a.I tillegg får alle kontinentale mestere (eller runner-up om kontinental mester velger å akseptere en plass på "Main tour") og regjerende IBSF verdensmester startplass.

b.Hvis puljer mangler deltakere til å bli komplett, kan arrangørland få tillatelse til å invitere ytterligere utøvere fra andre land i samme kontinent som arrangørland.

c.De 96 høyest rangerte utøverne på "main tour" er ikke berettiget å delta og kan derfor ikke nomineres av sine respektive nasjonale forbund.

d.Antallet utøvere er begrenset til 64, som deles inn i åtte puljer om åtte utøvere i hver. Fire utøvere per pulje kvalifiserer seg for avsluttende enkelcup.

 

5.Individuelt proff-VM i Snooker (menn) er åpent for de 64 høyest rankede utøverne på «Main tour».

 

6.Generelt gjelder at andre internasjonale turneringer er åpne. Hvis det er flere påmeldte deltakere enn det finnes startplasser, kan deltakerne selekteres basert på gjeldende ranking.

 

7.Det vises videre til EBSAs og IBSFs respektive turneringsbestemmelser.