16 - Baller og trekant

<< Klikk for å vise innholdsfortegnelse >>

Navigasjon:  Regler og spesifikasjoner > Pool > WPAs Turneringsbord og utstyrsspesifikasjoner >

16 - Baller og trekant

 

 

 

 

Logo_NBPOOL-REGLER OG SPESIFIKASJONER

 

Alle baller må være produsert av støpt fenolharpiks, ha en diameter som tilsvarer 5,715 cm + 0,127 mm (+ 0,005 inches) og veie 156 til 170 gr (5½ to 6 oz). Baller bør være upolert, og bør heller ikke bli vokset. Baller bør rengjøres med et håndkle eller duk fri fra smuss og støv, og kan også vaskes med såpe og vann. Baller forurenset med noe glatt stoff (poleringsmiddel, voks eller lignende) må bli renset og/eller avvokset med en ren duk fuktet med fortynnet alkohol innen bruk.

 

Et komplett sett med baller består av en hvit køball og femten fargekodede, nummererte objektballer. Objektballene er klare og svært synlige, og nummerert fra 1 til 15. Hver objektball har sitt nummer trykket to ganger, overfor hverandre, en av de to tallene opp ned, sort på hvit og rund bakgrunn. Objektballene nummerert fra 1 til 8 har heldekkende farger som følger: 1 = gul, 2 = blå, 3 = rød, 4 = lilla, 5 = oransje, 6 = grønn, 7 = rødbrun og 8 = sort. Objektballene nummerert fra 9 til 15 er hvite med et sentrert bånd i farger som følger: 9 = gul, 10 = blå, 11 = rød, 12 = lilla, 13 = oransje, 14 = grønn og 15 = rødbrun. De to trykte tallene 6 og 9 er understreket.

 

Trekanten av tre er det anbefalte verktøyet for å samle og legge opp ballene slik at de er korrekt justert og i kontakt med hverandre. Begge flater som kan komme i kontakt med duken når du skyver opplegget frem og tilbake, bør være veldig glatt for å ikke medføre noen skader på duken under. Trekanter av plast anbefales ikke da de er fleksible og har en tendens til å bli deformert, slik at det tar lang tid å legge opp ballene, om ikke umulig.