Norges Biljardforbund vedtok på Tinget i april 2016 (Virksomhetsplanens side 71, under forbundets oppgaver) å «forankre antidopingarbeidet og bli registrert som «Rent Særforbund» hos Antidoping Norge».
Dette arbeidet startet umiddelbart etter Tinget og formell avtale ble signert med Antidoping Norge 7. oktober 2016. Den formelle sertifiseringen ble oversendt forbundet 22. mars 2017, og vi er stolte av at forbundet har fått retten til å kalle seg «Rent særforbund.
I forbindelse med avtalen ble det utarbeidet et par styrende dokumenter som du finner her:
Klubbene i Norges Biljardforbund vedtok på Tinget i april 2016 (Virksomhetsplanens side 71, under klubbenes oppgaver) å «slutte seg til konseptet «Rent Idrettslag» gjennom Antidoping Norge».
Det betyr at klubbene må sette antidopingarbeidet på agendaen og implementere dette i klubbens planverk. Det langsiktige målet må være at alle våre klubber er sertifisert som «Rent Idrettslag», men i handlingsplanen står det spesifisert at målet for tingperioden 16-18 er at 40% av våre klubber skal være sertifisert. Til dette arbeidet trenger vi selvsagt klubbenes hjelp og innsats.
For å få informasjon om hva som skal til for å få denne sertifiseringen kan dere gå til Antidoping Norges sider som omhandler dette HER.
I den vedtatte handlingsplanen står det som mål at Biljardforbundet skal figurere på listen over «Topp 5» særforbund med utøvere som har gjennomført «Ren Utøver». Vi har plassert en egen «ticker» på forsiden av vår hjemmeside som til en hver tid forteller status på denne utviklingen.
Forbundet har gjennomført en del av de konkrete tiltakene som står i handlingsplanen og er igjen avhengige av klubbenes arbeid med «Rent Idrettslag» for å nå våre felles mål.
«Ren utøver» er et e-læringsprogram som den enkelte utøver gjennomfører på nett.
For å se mer informasjon om programmet se hjemmesidene til Antidoping Norge HER.
For å komme til Antidoping Norge sitt legemiddelsøk, trykk på bildet under.
Film 1: DOPING I NYERE HISTORIETil alle tider har idrettsutøvere brukt midler for å fremme prestasjonen. Utviklingen i idretten og dopingavsløringer i siste halvdel av 1900-tallet har gradvis presset frem et mer omfattende antidopingarbeid.
Hvilke store begivenheter har vært med på å prege det moderne antidopingarbeidet?
Voice: Fredrik C. Kracht
Film 2: HVA ER WADA?
Verdens Antidopingbyrå er i tett samarbeid med Antidoping Norge om å legge til rette for at internasjonale utøvere skal få delta i rene og rettferdige konkurranser over hele verden.
I denne filmen forteller friidrettsutøveren Moa Bollerud fra Sem IF og Wang toppidrett Tønsberg om hva og hvorfor Wada eksisterer.
Film 3: HVORFOR ANTIDOPING NORGE?
Hvorfor ble Antidoping Norge etablert i 2003 og hvilket formål har organisasjonen?
I dagens episode av ADNO-skolen forteller bryteren Exauce Mukubu fra WANG Toppidrett Tønsberg og Tønsbergkameratene Bryting om hvorfor nettopp ADNO ble etablert.
Film 4: HVEM KAN TESTES FOR DOPING?
Vårt neste bidrag i Antidoping Norge sin ADNO-skole gis av håndballspilleren Tollef Oskar Lindqvist fra Falk Horten håndball herrer og WANG Toppidrett Tønsberg.
Film 5: KAN MEDISINBRUK STOPPE MEG FRA Å DRIVE MED IDRETT?
I dag forteller spydkaster Kaja Mørch Pettersen fra WANG Toppidrett Tønsberg og Larvik Turn & Idrettsforening om medisinsk fritak og muligheten til å drive med idrett tross medisinbruk.
Film 6: HVORDAN FOREGÅR EN DOPINGKONTROLL?
Vi har kommet til selve dopingkontrollen i vår Antidopingskole.
Triatlonutøveren Cedrik Bakke Christophersen fra Tønsberg triatlon klubb og WANG Toppidrett Tønsberg forteller her om gangen dersom du blir tatt ut i kontroll. Som han selv sier – «en dopingkontroll kan høres skummelt ut, men som ren utøver er det ikke noe å bekymre seg for».
Film 7: TRENGER JEG KOSTTILSKUDD FOR Å LYKKES I IDRETTEN?
I dag tar vi for oss kosttilskudd og spør rett og slett ernæringsfysiolog Ina Garthe følgende spørsmål:
– Trenger jeg kosttilskudd for å lykkes i idretten?
Film 8: HVA ER BRUDD PÅ DOPINGREGLENE?
Hvilke konsekvenser har – og hva er – brudd på dopingreglene? Dette får du svar på i denne episoden av Antidopingskolen som vi kjører sammen med Antidoping Norge om dagen.
Film 9: HVA GJØR DOPING MED DEG?
– Doping er juks og selv tenker jeg på også på konsekvensene dopingbruk kan få for helsen, forteller svømmeren Fredrik Solberg fra WANG Toppidrett Tønsberg og Tønsberg Svømmeklubb.
Gutten med fem NM-gull i 2017 forteller om hva doping gjør med deg i dagens utgave av Antidopingskolen.
Film 10: HVA KAN DU GJØRE FOR Å FÅ EN DOPINGFRI IDRETT?
PyeongChang 2018 er i gang og vi gleder oss til noen fantastiske uker med herlig idrett som ligger foran oss, men aller først ønsker vi å vise dere den siste videoen i årets Antidopingskole som vi har hatt sammen med Antidoping Norge.
Vi utfordrer dere rett og slett med følgende spørsmål: Hva kan du gjøre for å få en dopingfri idrett?