EN RÅSTERK BRONSEMEDALJE TIL NORGE!

Av: Per Hagen
20.7.2018

Norge har allerede tatt en medalje under årets Pool EM i Nederland! Didrik Vatne tok en sterk bronsemedalje etter en thriller i semifinalen. Dette var også Didriks første, men helt sikkert ikke siste, internasjonale medalje i pool.

Disiplinen var 14-1 og Didrik leverte en bunnsolid turnering. I første match lager han en 44-serie allerede i sin første innings og følger opp med 24 baller i neste. Distansen er 75 så kampen er over nesten før den er startet. Den danske motstanderen klarer ikke å summe seg før Didrik strekker frem hånden.

I kamp 2 møter Didrik en tysker, men han finner ikke helt flyten. Didrik beholder kontrollen på bordet og vinner til slutt 75-26.

Dette gjentar seg mot en sveitser i kamp 3, men igjen styrer Didrik kampen kontrollert i havn. Mot finnen i kamp 4 blir det litt dramatisk og vendepunktet blir når Didrik gjør en koff-skyss i kaken og vipper kampen i sin favør!

Didrik forteller at han ikke helt har funnet tilbake til den gode gamle 14-1 formen og egentlig ikke hadde så store forventinger i denne disiplinen. «Det handler kun om å vinne kampene», sier Didrik.

Det blir kun en kort pause for kvartfinalen og Didrik har en litt dårlig start. Han ligger bak cirka 50-5, men klarer å klore seg tilbake. Spillerne bruker litt tid og blir satt på shot-clock. Dette stresser de litt og Didrik mente at dommeren var litt for rask med denne avgjørelsen. Det er ingenting å gjøre med det og han drar i land en sterk seier!

Semifinalen spilles på hovedarenaen foran stort publikum. Didrik opplyser om at han fant litt good følelse mot slutten i kvartfinalen og dette er tydelig. Han spiller raskt med en fin flyt. Oppgjøret blir en thriller etter en feil på motspiller mot slutten. I følge reglene er det ikke lov å stoppe hvitballen når den er på vei mot forløp. Dette er nettopp det motstanderen gjør når matchen står 79 – 93 i motstanderens favør (distanse 100). Reglene sier at da skal motspiller tildeles 15 poeng. Didrik går derfor opp til 94 – 93 og har ball i hånd på et relativt åpent bord. Didrik lager 1,2,3,4,5 baller og…. .slamrer matchballen! Motspilleren lager sine siste baller og sikrer finaleplassen.

Didrik Vatnes bronsemedalje

«Tro det eller ei, jeg er ikke spesielt skuffet over tapet. Jeg velger heller å glede meg over bronsemedaljen!», sier Didrik.

Han kan opplyse om et ekstremt godt arrangement. Alt fra hotellet til spilleområdet er veldig godt organisert. Bordene er i perfekt tilstand og han gleder seg til de neste eventene. Først ute er 10-ball og Didrik skal spille kl 10:45 lørdag 21.7. Kampene kan følges på stream hos kozoom.com

 

«Nivået er høyt, så jeg satser på kvartfinaler i de resterende disiplinene», sier en moderat Didrik med et smil om munnen. 

«Det var et mål for meg å kvalifisere meg til «Team Norway» i år. Jeg forberedte meg derfor godt i forkant av veteran NM som fungerte som uttak til nettopp dette. Mye egentrening og mentale forberedelser ligger bak. På grunn av min vegring mot å fly, hadde jeg 154 mil bak rattet til å mentalt forberede meg før ankomst i Veldhoven».

Didrik rapporterer om et veldig bra samhold i den norske gruppen som består av i underkant 20 personer. Alle heier på hverandre og det er god stemning i leiren. 

Norges Biljardforbund ønsker å gratulere både Didrik Vatne med medaljen og Bjørn Erik Berg med en råsterk 9. plass i Pool EM, disiplin 14-1 for veteraner!

 

TILBAKE TIL SAMLESIDE FOR EM 2018