NORGE TAR EUROPA MED STORM!

Av: Per Hagen
23.7.2018

Norge har fått ikke mindre enn TO nye europamestre i pool! Nina Torvund og Ine Helvik tok i dag gull i 10-ball under EM i Veldhoven! I tillegg tok Emil Andrè Gangfløt og Line Kjørsvik hver sin bronsemedalje i samme disiplin!

Nina Torvund sin gullmedalje

Nina forteller:

«Jeg kom hit på onsdag og hotellet er veldig fint med mange forskjellige aktiviteter og god mat. Fekk trene på onsdag kvelden og eg har forberedt meg godt inn mot EM.

I 14-1 spelte eg ganske bra, men var litt uheldig og møtte to av dei beste i dameklassen og endte opp med ein 17. plass. Det føltes egentlig greit, for det var ei god oppvarming til jenteklassen.

Før 10-ball begynte var eg klar og hadde fått prøvd ut borda. Fyrste kampen spelte eg heilt greitt og vann 5-4 mot ein russar. Andre kampen spelte eg egentlig ikkje særlig godt i men vann likevel 5-4. Kamp 3 tapte eg 5-4 (det var einaste kampen eg kom i føring frå start, i alle dei andre kampane låg eg under). Kamp 4 var mot Astrid Eiken Flage og der vann eg 5-1. Kvartfinalen var min beste kamp i 10-ball. I semien begynte eg som i alle kampane med å ligge under, men eg henta meg inn igjen og vann 5-4. I finalen var spelet heller ikkje heilt på topp, men eg vann 5-4 og er veldig fornøgd alt i alt!

Eg hadde et mål om medalje og håpte selvfølgelig på endå meir. Men gull er ikkje noke ein kan forvente kvar gong, så eg er veldig glad for at det gjekk som det gjekk!

Kampen var tett og spennande fram til motstandaren min frå kviterussland gjekk i forløp på slutten som gidde meg muligheiten til å vinne.

Arrangementet er veldig godt gjennomført og det er veldig mange gode spelarar her. Ledarene og dommare er veldig flinke. Det er ekstra stas med 40-års jubileum.

Håper på medaljer og mulig gull i dei neste disiplinene, men det viktigaste er at eg spelar mitt beste!»

Ine Helviks bevis på at at hun er Europamester

TILBAKE TIL SAMLESIDE FOR EM 2018