NM Snooker

Årets Norgesmesterskap i Snooker ble det største noensinne med hele 48 påmeldte. Sarpsborg Snooker var stedet det hele skulle avgjøres. Etter mange dugnadstimer var lokalene klare til å ta i mot alle spillerne. Egen transporttjeneste var opprettet, et midlertidig bord montert, streamingtjeneste på plass og en imponerende kiosk åpen. Alt lå til rette for en flott turnering.

Norges egen snookerproff, Kurt Maflin, var den store favoritten til å ta kongepokalen hjem 10 år etter forrige gang i 2006. Men det var flere spillere som hadde planer om å snyte Maflin for pokalen.

I fraværet av regjerende norgesmester og Oslo Snooker-spiller, Andre Hellerud og klubbkollega, Norges nummer 1, Christopher Watts, lå alt til rette for at dette kunne bli en svært spennende turnering.

I årets NM var det flere debutanter som virkelig imponerte. Guttorm Fossen Aarhaug (Gjøvik&Raufoss BK) vant sin gruppe. Det samme gjorde Matias Sætre (Herøy BK). I tillegg imponerte de nye unge stjernene, Nassim Sekat (Trondheim Snooker), Magnus Melien (Trondheim Snooker) og Jonas Fjeld (Sarpsborg Snooker). Dette er spillere for fremtiden, og samtlige kom seg videre fra gruppespillet.

Etter spennende sluttspill var det klart for semifinalene på søndag formiddag. Audun Heimsjø v Reidar Rundsveen og Matias Sætre v Kurt Maflin. Begge kampene ble vist direkte på Dagbladet-TV, noe som var en ny opplevelse for de fleste. Kurt Maflin slo Matias 3-0, og var klar for sin andre NM-finale på to forsøk. Den andre semifinalen ble veldig spennende, og til slutt var det Audun Heimsjø som trakk det lengste strået.

Finalen mellom Audun og Kurt var veldig underholdende, Kurt spilte bedre og bedre, og kunne sikre sin andre kongepokal med 4-0. Audun kjempet hele veien, men Maflin ble for sterk.

Vi gratulerer Sarpsborg Snooker, alle medaljører og deltagere for en flott turnering.

Neste års Norgesmesterskap vil gå i Trondheim, så det er bare å legge seg i hardtrening.

You may also like...