H.M. KONGENS POKAL NM 9-BALL (NC7 ELITE) OG NM KVINNER

Fredag starter en av tidenes største H.M. Kongens Pokal NM 9-Ball i Norges Biljardforbunds historie. I 1999 var det 122 utøvere til start og helgens turnering tangerer 2006 med 120 deltakere som kjemper om pokalen.

NM 9-Ball er siste NorgesCup for våre Elitespillere. Denne sesongen har Norges Biljardforbund endret poengsystemet, noe som gjør avsluttning og kampen om å vinne Eliten ekstra spennende. Med få poengs margin kan både Mats Schjetne (ABC) og Matias Sætre (Herøy BK) bli elitevinnere og tett opptil dem kommer Thomas Fjæran (Oslo BK), Kenneth Rognstad (Gjøvi/Raufoss BK), Tom Bjerke (Gjøvi/Raufoss BK) og Jørgen Nilsen (BEX). Ekstra spennende blir det når de siste poengene fra gammelt poengsystem blir strøket.!

Norway_01
Mats Schjetne (ABC) leder Eliteranking.

Samtidig blir NM 9-Ball Kvinner arrangert på samme plass. Ine Helvik (Svithun BK) leder rankingen for kvinner. Det er 8 utøvere som skal kjempe om medaljene, og det er sterke utfordrere i startfeltet.

Helgen vil bli avsluttet med Elitekvalik, hvor flere utøvere kan ende på elitekvalikplass når siste rankingturnering er ferdig. I år er det 9 utøvere som blir kvalifisert for elitespill i 2017.

Velkommen til Oslo biljardsenter i Østensjøveien 16 på Helsfyr i Oslo!

Stream, oppdateringer og resultater finner du her NM 9-BALL ÅPEN KLASSE

Stream, oppdateringer og resultater finner du her NM 9-BALL KVINNER