Forbundet inngår avtale om hjertestartere

Norges Biljardforbund har i dag inngått en avtale med selskapet Safer Life. Medlemsklubbene vil gjennom avtalen få tilbud om en rabattert løsning på hjertestarter, kurs og førstehjelpsutstyr. Avtalen innebærer at for kr. 309,- pr. mnd vil klubbene kunne anskaffe seg en hjertestarter. Hjertestarterkurs og førstehjelpskoffert følger med i prisen.

Les mer om avtalen på Safer Life

Det oppstår cirka 3500 hjertestans utenfor sykehus i Norge hvert år. Av disse overlever kun 14%. Årsaken til den lave andelen som overlever er hovedsaklig mangel påtilgang av hjertestarter og kunnskap om HLR (hjerte- og lungeredning).

Ved å gi sjokk fra en hjertestarter innen 5 minutter økes sjansen for overlevelse til 75%.

Norges Biljardforbund ønsker med denne avtalen ¨tilrettelegge for at medlemsklubbene har anledning til å utstyre sine lokaler med hjertestarter, samt kurse medlemmer, som ofte befinner seg i lokalene, i bruk av hjertestarter og generell HLR.

Gjennomsnittlig ankomsttid for ambulansen i Norge er 17 minutter. Dette understreker viktigheten av å besitte kunnskap om hvordan redde liv og ha nødvendig utstyr tilgjengelig.

Safer Life tilbyr også et system for folkefinansiering hvor klubbene kan be lokalsamfunnet om bidrag til å anskaffe nødvendig utstyr og kompetanse.

You may also like...