Uttak EM – Pool

Som dere kanskje har fått med dere så er Europamesterskapet i Pool for klassene Menn, Kvinner, U23 og Rullestolbrukere i år blitt utsatt i forhold til opprinnelig planlagt avvikling. Mesterskapet spilles i Podčetrtek i Slovenia i perioden 6.-16. juli (med reisedager 5. og. 17. juli).

Norges Biljardforbund har tatt ut følgende utøvere til mesterskapet i Slovenia:

UtøverKlubbKlasse
Emil André T. Gangfløt*Fredrikstad BKGutter U23
Jonas Kvalsund Hansen*Herøy BKGutter U23
Albert Roman Borrie Stensrød*Fredrikstad BKGutter U23
Kim Ronny NygårdHyllestad IL, BGRullestolbruker
Mats Brujordet SchjetneAsk BCMenn
Mikael ØgaardBex BKMenn
Astrid Eiken FlageTrondheim BKKvinner

* Emil, Jonas og Albert spiller 8-Ball og 9-Ball i U23 samt 10-Ball og 14.1 i klassen for Menn.

Uttakskriteriene som gjelder for uttak til EM er fremdeles de samme som tidligere (i tilfeldig rekkefølge):

  • Sportslige resultater nasjonalt og internasjonalt
  • Norgesrating og sesongranking
  • Vilje til satsning og seriøsitet
  • Alder
  • Personlig egnethet
  • Andre skjønnsmessige vurderinger

I utgangspunktet var også Nina Torvund (Trondheim BK) uttatt til EM, men på grunn av flyttingen av mesterskapet lot det seg dessverre ikke gjøre for Nina å delta denne gangen.

Emil André Gangfløt (Fredrikstad BK) var i utgangspunktet ikke aktuell for deltakelse i EM som representant for Norge. Dette som en konsekvens av at Emil tidligere har underskrevet en kontrakt med Matchroom/WPNPC om deltakelse i deres aktivitet. World Pool Association (WPA) kom 28.februar 2024 med en beslutning (se pressemeldingen HER) som forandret premissene for deltakelse i både WPA/EPBF/NB-godkjente turneringer og aktivitet i regi av Matchroom/WPNPC. Emil har derfor et sterkt ønske om å kunne delta i nasjonal aktivitet samt ha anledning til å representere Norge i EM/VM og eventuelt andre turneringer. Vi er selvfølgelig glad for at Emil har tatt dette valget og ønsker han hjertelig velkommen tilbake 🙂 Beslutningen er kommet så sent at det for Emil ikke er aktuelt å kunne delta på vårt subsidierte Eurotourlag i 2024. Eurotour er en åpen turnering, og han kan derfor delta i turneringene på eget initiativ.

Når det gjelder uttatte utøveres deltakelse i hjemlige turneringer, skal dette avtales mellom forbund og utøver i det enkelte tilfellet. Beslutning tas med mål om at valget til enhver tid skal være til beste for utøverens utvikling. Med et økt antall internasjonale turneringer vil det være utfordrende å legge en terminliste som ikke kolliderer med annen internasjonal aktivitet. I det siste har bl.a. to verdensmesterskap i Pool kollidert med NM på hjemmebane. Da sier det seg selv at de av våre utøvere som kvalifiserer seg til VM deltar der.

Norges Biljardforbund gratulerer alle utøvere med uttaket og ønsker lykke til i mesterskapet.

You may also like...